Vabilo na literarno matinejo

Datum objave: 3.10.2019 8:31 Avtor: Nataša Kuzma

V okviru Nacionalnega meseca skupnega branja bomo na Univerzi v Mariboru gostili pisateljico Mašo Ogrizek. Dogodek je brezplačen, organiziran je prek projekta Društva slovenskih pisateljev Povabimo besedo (financer Javna agencija RS za knjigo). Dogodek je odprt za javnost, zlasti pa so povabljeni študentje Pedagoške fakultete in Filozofske fakultete UM. Literarna matineja z Mašo Ogrizek bo v torek, 8. 10. 2019, ob 15.30, v predavalnici 0.27 (PEF), vodila jo bo prof. dr. Dragica Haramija.

OGRIZEK.jpg

Vir: Miran Juršič: Maša Ogrizek, Portret s stoli

Maša Ogrizek (1973), po izobrazbi univerzitetna diplomirana sociologinja kulture in filozofinja, je od leta 2008 samozaposlena v kulturi. Sprva je delovala predvsem kot kritičarka in novinarka; zadnja leta se vse bolj uveljavlja kot mladinska pisateljica. V svoja dela rada vpleta nenavadne, malce čudaške like, saj se v njihovi družbi neizmerno zabava. Za njeno pisanje so značilne besedne igrarije in topel humor, rada eksperimentira tudi pri sami formi. Po njeni knjigi Koko Dajsa v mestu nastaja serija kratkih animiranih filmov (produkcijski studio Invida), po knjigi Gospa s klobukom pa radijska igra (Radio Slovenija). Živi in dela v Ljubljani. Pisateljica je bila za svoja dela doslej že večkrat nominirana, in sicer za večernico (2018), Levstikovo nagrado (2917), Nagrado Kristine Brenkove za izvirno slikanico (2914).

Več o avtorici in njenem delu najdete na spletni strani: http://masaogrizek.ml/.

Bibliografija:

Zbirke kratkih zgodb: Ljubo doma, Zgodbe o bivališčih, pohištvu in gospodinjskih aparatih, ZTT, 2019; Koko Dajsa v mestu, MIŠ založba, 2018; Gospa s klobukom, Mladinska knjiga, 2017,

Slikanici: Krasna zgodba, MIŠ založba, 2017; Slon na drevesu, ZTT, 2014,

Strip: Ko-Ko-Krišna, ZTT, 2016,

Prijazno povabljeni v svet zgodb.