Preskoči na vsebino

Objave

KARIERNI TEDEN: Kaj lahko naredim, da mi bo lažje?

  • 8.4.2024
  • 09.00
  • Pedagoška fakulteta UM, Koroška cesta 160, Maribor; predavalnica 0.100
  • Kdaj: ponedeljek, 8. april 2024, ob 9:00
  • Traja: 60 minut
  • Kje: UM PEF, Koroška cesta 160, Maribor; predavalnica 0.100
  • Izvajalec: Sanja Tkalec, mag. psih., NIJZ

Dogodek “Kaj lahko naredim, da mi bo lažje?” bo potekal v ponedeljek, 8. 4. 2024 ob 9:00 v predavalnici 0.100 Pedagoške fakultete UM.

Govornica na dogodku bo Sanja Tkalec, mag. psih., regijska koordinatorica Programa MIRA na NIJZ OE MB in svetovalka v mreži psiholoških svetovalnic Posvet.

O vsebini dogodka:

Obdobje študentskih let prinaša številne izzive na področju samospoznavanja, osamosvajanja, navajanja na nove bivanjske pogoje, navezovanja novih in vzdrževanja starih poznanstev, usklajevanja vseh študijskih obveznosti ter soočanja z negotovostjo pred prihodnostjo, zaradi česar se študentje soočajo z različnimi stiskami. Nekatere so normalne in sestavni del omenjenega življenjskega obdobja, spet druge so zaradi spletov okoliščin nekoliko bolj zapletene in obremenjujoče.
Na dogodku bomo torej spregovorili o konkretnih stiskah mladih odraslih ter razmišljali o strategijah zmanjševanja le-teh. Udeleženci bodo prejeli tudi priročnik in napotke za samopomoč v stiski ter usmeritve na ustrezne vire pomoči v primeru resnejših težav v duševnem zdravju.

 

Dogodek je del 11. karierne tržnice UM, letnega dogodka, namenjenega mreženju študentov in diplomantov UM ter ostalih mladih na trgu dela s potencialnimi delodajalci. Organizatorja 11. karierne tržnice UM sta Karierni center Univerze v Mariboru in Zavod RS za zaposlovanje, Območna služba Maribor in Ptuj. 

“Prečekirajte” tudi preostali program “11. karierne tržnice Univerze v Mariboru” in izkoristite neštete priložnosti, ki vam jih ponuja! 

 

Vljudno vabljeni k prijavi na dogodek!

Več informacij in prijava na tej povezavi

Zapri