Preskoči na vsebino

O FAKULTETI

Knjižnica

Miklošičeva knjižnica – FPNM je enota Filozofske fakultete Univerze v Mariboru in opravlja storitve za tri fakultete Univerze v Mariboru: Filozofsko fakulteto, Pedagoško fakulteto in Fakulteto za naravoslovje in matematiko.

Informacije o odpiralnem času in vse spremembe so objavljene na vhodnih vratih knjižnice ter na spletni strani http://www.ff.um.si/o-fakulteti/miklosiceva-knjiznica/ .

Je največja visokošolska knjižnica v okviru Univerze v Mariboru, nahaja se v pritičju stavbe omenjenih treh fakultet. Gradivo je varovano, izposoja avtomatizirana. Uporabniki si gradivo izposojajo s knjižnično izkaznico, študentsko izkaznico ali z indeksom oz. osebnim dokumentom.

Posebnost je Mediateka, kjer hranimo neknjižno gradivo (videokasete, slikovno gradivo, grafoskopske prosojnice, CD-ROM-e, DVD-je …). Za potrebe nastopov in študijske prakse izposojamo gradivo osebno po dogovoru. Uporabniki ob vpisu (člani) sporočijo svoj elektronski naslov, preko katerega jih obveščamo o prispelem rezerviranem gradivu.

Z geslom (ki ga uporabniku vpišemo v knjižnici) si lahko uporabniki preko interneta podaljšujejo in rezervirajo gradivo (ob težavah pokličite izposojo), spremljajo potek izposoje na vseh visokošolskih knjižnicah Univerze v Mariboru (Moja knjižnica), uporabljajo medknjižnično izposojo in elektronski dostop s spletne strani Univerzitetne knjižnice Maribor.

Od leta 2009 so na Digitalni knjižnici Univerze v Mariboru dostopna polna besedila diplomskih in drugih del v elektronski obliki.

Po Zakonu o varovanju osebnih podatkov so člani knjižnice dolžni sproti javljati spremembe svojih osebnih podatkov. Z ikono Moja knjižnica lahko sami spreminjajo elektronski naslov, GSM-številko in geslo.

Zapri