Preskoči na vsebino

Objave

Oblikovanje prihodnosti v antropocenu

  • 17.10.2024
  • 08.30
  • Pedagoška in Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru

Vas zanimajo odgovori na vprašanja:

  • Kako uspešno vijugati med tem, kar želimo pri pouku povedati o podnebni krizi, in med tem, kar se sliši kot katastrofični scenariji prihodnosti?
  • Kje najti pravo pot, da ne bo videti, kot da želimo z zastraševanjem o hudih posledicah podnebnih sprememb našim učenkam in učencem vzeti njihovo prihodnost?
  • Kako govoriti o življenju v času antropocena, obdobju, v katerem je človek usodno posegel v naravo?

Vljudno vas vabimo na dogodek z naslovom Oblikovanje prihodnosti v antropocenu, na katerem vam bodo številni ugledni raziskovalci in pedagogi predstavili svoje poglede na razvijanje kulturno-naravoslovne pismenosti za prihodnost (Culture-Nature-Legacy). Del programa bodo tudi delavnice, na katerih boste lahko predstavljene ideje tudi praktično preizkusili. Cilj dogodka je prav tako predstavitev vsebin in načinov za vključevanje omenjenih vprašanj in odgovorov v pedagoški proces.

 

KDAJ? Četrtek, 17. oktober 2024.

KJE? Pedagoška in Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru, Koroška cesta 160, 2000 Maribor.

TRAJANJE: 8 pedagoških ur.

PRIJAVA: prijavni obrazec se nahaja na povezavi.

PROGRAM : Oblikovanje prihodnosti v antropocenu Program 17.oktober 2024

Predavanja bodo potekala v angleškem jeziku in bodo simultano tolmačena, nekatere delavnice pa bodo potekale v slovenskem jeziku. Izobraževanje je sofinancirano iz sklada projekta CNL (CultureNatureLiteracy) Erasmus+, zato bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo. Ob koncu izobraževanja vsak udeleženec prejme potrdilo o udeležbi, ki ga lahko uporabi za morebitna napredovanja. V spodnji tabeli se nahaja program dogodka, več informacij in podrobnejše opise predavanj pa najdete v priloženi datoteki.

 

Zapri