Objave

Svetovni dan knjige 2020

9.4.2020

 

 

Svetovni dan knjige, 23. april, je namenjen promociji branja, založništva in zaščiti intelektualne lastnine in avtorskih pravic. V počastitev tega dneva se v Mariboru, številnih drugih slovenskih mestih in različnih krajih po vsem svetu odvijajo prireditve in aktivnosti, posvečene knjigi, literaturi, bralcem in literarnim ustvarjalcem. Slovenske dneve knjige v Mariboru organizira Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z različnimi ustanovami v mestu (več na: https://mkc.si/sdkvmb-aktualno).

Literarna matineja s pisateljem Andrejem E. Skubicem bo v okviru Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru potekala v ponedeljek, 20. 4. 2020, od 9.30 do 10.30, in sicer prek Microsoft Teams v ekipi Literarna matineja, koda za prijavo je 5ctn0dt. Pogovor z avtorjem bo vodila Dragica Haramija.

 

Podelitev večernice 2019 na srečanju mladinskih pisateljev Oko besede v Murski Soboti.

 

Andrej E. Skubic je prejemnik večernice 2019, najpomembnejše nagrade na področju mladinske književnosti na Slovenskem. Je uspešen pisatelj za odrasle, od leta 2018 pa izdaja tudi literarna dela za otroke. Doslej je izdal šest mladinskih del, in sicer pet v seriji Trio golaznikus (Ne bi smel odpreti tistih vrat, Babi nima več telefona, Golazni iz omare in Težave z angelčki in Roksi najde dom), ki jo ilustrira Tanja Komadina, in knjigo Telefon ali Tisoč stvari. Nagrado je prejel za drugo knjigo iz serije.