Preskoči na vsebino

RAZISKOVANJE IN UMETNOST

Mednarodna znanstvena konferenca Perspektive razvoja izobraževanja učiteljev (2021)

V sklopu praznovanja 60. obletnice od njene ustanovitve se je na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru odvila mednarodna znanstvena konferenca z naslovom »Perspektive razvoja izobraževanja učiteljev« / »Perspectives on Teacher Education and Development«, ki je potekala 30. 9. in 1. 10. 2021.

Konferenca je privabila številne domače in tuje raziskovalce ter visokošolske učitelje, ki delujejo na področju izobraževanja in razvoja pedagoških delavcev, in tako prispevala h kritični in odprti izmenjavi strokovnih mnenj o tem, kako skozi perspektivo razvoja izobraževanja pedagoških kadrov spodbuditi vseživljenjsko učenje in razvoj kompetenc, potrebnih za soočanje z izzivi sedanjosti in prihodnosti. V dvodnevnem mednarodnem znanstvenem dogodku se je zvrstila vrsta prispevkov na temo trendov in inovacij na področju izobraževanja učiteljev ter različnih programov, pristopov in strategij v procesu vzgoje in izobraževanja.

V okviru konference sta izšla zbornik povzetkov prispevkov, predstavljenih na konferenci, in znanstvena monografija z istoimenskim naslovom.

Program

Zbornik

Monografija

 
Zapri