Preskoči na vsebino

RAZISKOVANJE IN UMETNOST

Mednarodni učitelji šole prihodnosti (angl. International Teachers for Tomorrow’s School – ITTS)

ZAČETEK PROJEKTA
01.09.2020

KONEC PROJEKTA
31.08.2023

FINANCER
Erasmus+ Strateška partnerstva

NOSILEC
UNIVERSITAET BIELEFELD, Germany

SODELUJOČI NA PEF UM
Mihaela Brumen, Matjaž Duh, Tomaž Zupančič, Jerneja Herzog, Jelena Krivograd

Kulturna raznolikost je ena izmed pomembnih značilnosti evropskega izobraževalnega sistema. Kljub temu je poklicna integracija mednarodnih učiteljev (vključno z učitelji z migrantsko izkušnjo) polna različnih izzivov.

Glavni cilj evropskega projekta z naslovom Mednarodni učitelji šole prihodnostiSprememba sistema kot priložnost za medkulturno sobivanje v šoli in vzajemno učenje (angl. International Teachers for Tomorrow’s School – ITTS, System Change as an Occasion for Intercultural School Development and Mutual Learning) je podpirati strokovno integracijo mednarodnih učiteljev v šolo in s pomočjo novih kolegov omogočiti razvoj medkulturnih odnosov v šoli.

Aktivnosti projekta vključujejo mednarodno analizo stanja o vključevanju učiteljev priseljencev v šolo, razvoj portala ITTS, razvoj gradiv za refleksijo, svetovanje in vključevanje učiteljev v šole teh vključitev teh vsebin v programe za spopolnjevanje izobrazbe na fakultetah.

Namen projekta je vključevanje mednarodnih učiteljev v šole in razvoj gradiv za integracijo in usposabljanje teh učiteljev v vzgojo in izobraževanje. Pri projektu sodelujejo partnerji iz sedmih držav (Belgija, Nemčija, Grčija, Islandija, Poljska, Slovenija in Turčija).

Spletna stran projekta v angleščini: http://itts-europe.org/about-project.

Projekt sofinancira program Erasmus +.

29. 3. 2023

V okviru projekta ITTS Vas vabimo na mednarodno delavnico (na daljavo) o vključevanju učiteljev priseljencev v šolo in kulturne raznolikosti v vzgojno-izobraževalni proces. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Prijave sprejemamo do 21. 4. 2023.

Registracija na delavnico za učitelje: https://uni-bielefeld.zoom.us/meeting/register/u5MqcuyurT0iHNyWAhIDq4YkQjh8nyjAK369.

Registracija na delavnico za študente: https://uni-bielefeld.zoom.us/meeting/register/u5IldOqorTgtEt3A_oBxJisdy60P0wQoOYfN.

Februar 2023

Projektni partnerji vabimo k prijavi na ITTS Conference 2023, ki bo 27. 5. 2023 na Lesbosu v Grčiji!

Kontakt

Znanstveni inštitut PEF UM

M jelena.krivograd@um.si

Zapri